متن نویسه...
گزارش برنامه دوره مربیگری درجه 3 کوهپیمایی- تیرماه 89
نام برنامه:دوره مربیگری درجه3
نوع برنامه:آموزشی
نام منطقه:رودبارک (مازندران)
محل پذیرش:قرارگاه رودبارک
تجهیزات مورد نیاز:کوله پشتی-کیسه خواب –زیرانداز-کیت کمک های اولیه-کیت بقاء-چراغ روشنایی – چراغ خوراک پزی – چراغ قوه- سوت – کفش و پوشاک مناسب- پوشاک اضافه – عینک آفتابی – لوازم شخصی وبهداشتی – لوازم شب مانی و کمپینگ – چادر – نوشت افزار – تغذیه مناسب برای طول دوره.
لوازم فنی مورد نیاز :طناب انفرادی-طناب قطر9میل40متر- طنابچه 6میل – صندلی سنگ – کارابین ساده 4 عدد- کارابین پیچ 2 عدد – هشت فرود – کلاه ایمنی – قطب نما – باتون – ابزار ایجاد کارگاه
زمان شروع برنامه:26/4/89
زمان اتمام برنامه:31/4/89
اساتید دوره:آقایان ناژداکی(سرپرست دوره)،محمود مبارکی ، عباسی، کیوان زادخوش، یوسف صمدی
روز اول26/4/89:طبق برنامه اعلام شده ی سایت ساعت 8 تا 12 روز شنبه 26/4/89 برای پذیرش و ثبت نام اختصاص داده شده بود همه چیز مرتب به نظر می رسید به جز 4نفر از اعضای کلاس که به علت تاخیر قطار ساعت 14 رسیدند. پذیرش و ثبت نام راس ساعت مقرر به پایان رسید.برنامه ی افتتاحیه با نظمی خاص ساعت 14 شروع شد در ادامه بازدید وسایل انفرادی وتیمی با وسواس بالایی ارزشیابی شد (کلیه لوازم باید استاندارد فدراسیون جهانی کوهنوردی را داشته باشند) . پایان روز اول همراه بود با مروری بر کارآموزی کوهپیمایی که به روش همیاری توسط اعضای شرکت کننده انجام گرفت .
وضعیت هوا:بارانی مه آلود -دما23درجه بالای صفر
روز دوم 27/4/89:طبق برنامه ی نوشته شده پشت پنجره که هر روز تعویض می شد ، راس ساعت 6ورزش صبحگاهی در یک هوای بسیار دل انگیز نوید یک روز خوب را می داد (طبق برنامه 30دقیقه به ورزش صبحگاهی اختصاص داداه شده بود) بعد صرف صبحانه ،ساعت 30/7کلاسهای تئوری هدایت وسرپرستی و اصول ارتباط انسانی،خطرات کوهستان،ابزار شناسی،روش تدریس،با یک تایم استراحت 15دقیقه ای در بین این کلاسها تا ساعت 12 ادامه یافت. نیم روز دوم ساعت 15 با کلاس عملی آموزش سنگ کارآموزی کوهپیمایی در طبیعت شروع شد، محل کلاس کنار رودخانه سردآبرود کمی بالاتر از قرارگاه بود در این قسمت حمایت و صعود از سنگهای با ارتفاع حداکثر 5/2متر با درجه سختی 3در نظام یوسمیتی انجام گرفت و تا ساعت 17 ادامه یافت.آموزش ساخت برانکارد مبحث بعدی بود که در محل قرارگاه انجام گرفت و پایان بخش روز دوم کلاس فن بیان بود که با استرس فروان برای اعضاء همراه شد0
وضعیت هوا:بارانی مه آلود،دما21درجه بالای صفر
روز سوم 28/4/89:طبق برنامه بعد ورزش صبحگاهی و صرف صبحانه راس ساعت 30/7برای آموزش سنگ نوردی به منطقه سوات رفتیم. صعود و فرود اس همچنین صعود و فرود با ابزار حمایتی بر روی گارگاه مصنوعی که توسط کار آموزان ایجاد شده بود انجام گرفت و این قسمت هم توسط اساتید ارزشیابی شد.درجه سختی مسیر 9/5به ارتفاع حدود 25متربود. تمرین فن بیان که بین ساعت 18 تا 20 انجام گرفت قرار بود پایان یک روز پرکار باشد که به این شکل نشد به بهانه رعایت نکردن خاموشی که هر شب ساعت 10انجام می گرفت راس ساعت 45/10با فرمان سرپرست کلاس با کوله در محل حیاط حاضر شدیم سپس مشخص شد که تمرین شب پیمایی به علت خرابتر شدن اب و هوا در روزهای آینده باعث شد تا این تصمیم گرفته شود و ساعت 24 بود که به قرارگاه برگشتیم.
وضعیت هوا:ابری ،دما 25درجه سانتی گراد بالای صفر
روز چهارم29/4/89: قراربود مبحث نقشه خوانی اولین برنامه روز باشد به همین شکل هم شد اما این فقط شروع برنامه بود پیمایش جنگل برنامه بعدی بود که راس ساعت مقرر9، با نظمی خاص که شامل پیمایش ،ساخت کومه (کلبه موقت در جنگل) روش روشن کردن آتش،و همچنین برگزاری یک مسابقه هیجانی در همین مورد بود، انجام گرفت درپایان نیز حمل مصدوم از جنگل تا قرارگاه که حدود 5/2ساعت طول کشید ، با نظمی خاص انجام گرفت. این قسمت خسته کننده اما خیلی ضروری ومفید بود .روز چهارم با ارزشیابی فن بیان در سالن به پایان رسید.
وضعیت هوا:ابری با بارش ملایم در بعدازظهر، دما 25 درجه
روز پنجم 30/4/89: امروز را با برگزاری کلاس تئوری تغذیه راس ساعت 30/7 شروع کردیم در ادامه مبحث کوههای ایران تا ساعت 30/9ادامه یافت ،سرپرست دوره نوید یک روز به یاد ماندنی را داده بود کلاس عملی عبور از رود خانه با شادابی و طراوت خاصی در رودخانه جاده چالوس انجام گرفت که تا ساعت 16 ادامه یافت . روز پنجم با ارزشیابی بر پایی کمپینگ در محل قرارگاه و ارزشیابی فن بیان به پایان رسید.
وضعیت هوا: در محل رودخانه آفتابی با دمای 32درجه اما در قرارگاه ابری با دمای 24 درجه
روز ششم31/4/89:برگزاری امتحان کتبی از جزوه و برنامه ی اختتامیه پایان دوره بود.
وضعیت هوا :مه آلود دما 22درجه
محاسن برنامه:نظم و انظباط بالا ، کنترل و نظارت شدید در کلاس،ایمنی بالا در همه ی مراحل آموزش، ایجاد طراوت وشادابی در کلاس.
معایب برنامه : کم توجهی به برخی از مباحث تئوری (تغذیه ،فنون تدریس)
پیشنهادات:داشتن لباس متحدالشکل در کلاسهای تئوری می توانست زیبایی خاصی را به کلاس بدهد.
علی نیکبخت-خراسان رضوی-شهرستان درگز